Ook als bedrijf kunt u zoeken naar een steunvordering

Ons platform is ook toegankelijk voor bedrijven die zich niet professioneel bezighouden met het incasseren van vorderingen voor klanten. Iedereen die facturen verstuurt, kan te maken krijgen met schuldenaren die de vorderingen niet betalen. Hoe gaat u die vordering dan toch incasseren?

U kunt naar een deurwaarder, incassobureau of advocaat gaan om een incassoprocedure te starten. Het nadeel van een incassoprocedure is dat u direct kosten maakt, zonder dat u weet of de schuldenaar gaat of kan betalen. Soms is het dreigen met een faillissementsaanvraag effectiever. Want geen enkele schuldenaar wil failliet gaan, tenzij dat nog de enige oplossing is.

Wat kunt u doen?

Omdat niemand failliet wil gaan, kan een faillissementsaanvraag, maar zelfs het dreigen met een faillissementsaanvraag als drukmiddel worden gebruikt. De praktijk leert dat veel bedrijven of mensen na het dreigen met een faillissement alsnog gaan betalen.

Voor het aanvragen van een faillissement heeft u wel een steunvordering nodig. Maar hoe vindt u die? Via ons platform is het mogelijk om in contact te komen met andere schuldeisers zodat u samen kunt besluiten of u het faillissement van de schuldenaar wil aanvragen.

Een belangrijk onderdeel van de werkwijze van ons platform is dat wij de schuldenaar op de hoogte stellen van het feit dat u onderzoek of u zijn faillissement kan aanvragen. Dit doen wij via een e-mail gericht aan de schuldenaar. Hierdoor voelt de schuldenaar direct de druk om alsnog te betalen.