Ook als bedrijf kunt u zoeken naar een steunvordering

Ons platform is ook toegankelijk voor bedrijven die zich niet professioneel bezighouden met het incasseren van vorderingen voor klanten. Iedereen die facturen verstuurt, kan te maken krijgen met schuldenaren die de vorderingen niet betalen. Dan moet u de keus maken of u een incassoprocedure wilt starten.

Het nadeel van een incassoprocedure is dat u direct kosten maakt, zonder dat u weet of de schuldenaar gaat betalen. Soms is het dreigen met een faillissementsaanvraag effectiever en goedkoper. Want niemand wil failliet, tenzij dat nog de enige oplossing is voor hem.

Wat kunt u doen?

Het dreigen met het faillissementsaanvraag kan dus als drukmiddel worden gebruikt. Voor het aanvragen van een faillissement heeft u een steunvordering nodig. Via ons platform is het mogelijk om in contact te komen met andere schuldeisers zodat u samen kunt besluiten of u het faillissement van de schuldenaar wil aanvragen.

Een belangrijk onderdeel van ons platform is dat wij de schuldenaar op de hoogte stellen van het feit dat u onderzoek of u zijn faillissement kan aanvragen. Dit doen wij via een e-mail gericht aan de schuldenaar. Hierdoor voelt de schuldenaar de druk om alsnog te betalen.