De werkwijze

Stap 1: Maak een account aan

Het platform kan worden gebruikt door incassoprofessionals, zoals advocaten, deurwaarders en incassobureaus, maar ook door bedrijven.

Stap 2: Verificatie van uw gegevens als schuldeiser

We willen een betrouwbaar platform bieden. Daarom verifiëren wij de gegevens van de gebruikers aan de hand van het KVK-nummer. Nadat de verificatie is voltooid, kunt u gebruikmaken van de diensten van ons platform.

Veel professionele incassopartners treden als gemachtigde op voor een schuldeiser. Het is mogelijk dit op het niveau van een vordering te vermelden.

Stap 3: Zoeken naar een steunvordering

Na het invoeren van de gegevens van een schuldenaar, wordt op het platform gezocht naar andere gebruikers met een vordering op die schuldenaar. Dit gebeurt zorgvuldig en met respect voor alle privacyregels.

Er zijn twee methoden om te zoeken.

Wanneer u gebruik maakt van de optie ‘zoeken op dossierniveau’ zullen wij de schuldenaar per e-mail informeren over het feit dat zijn gegevens zijn opgeslagen op ons platform. Dit biedt de schuldenaar de kans om zijn of haar schuld alsnog te betalen en een faillissement te voorkomen.

Stap 4: Direct informatie over een steunvordering

Na het starten van de zoekopdracht: 

  1. Er is een steunvordering gevonden. Het platform verstrekt u direct de contactgegevens van de andere schuldeiser(s).
  2. Als er geen steunvordering is gevonden, zal het platform de zoekgegevens bewaren. U krijgt een e-mail via het platform als zich op een later tijdstip alsnog een andere schuldeiser meldt. Een overzicht van alle actieve vorderingen en gevonden steunvorderingen treft u aan in uw persoonlijke omgeving.