De werkwijze

Stap 1: Maak een account aan

Het platform kan niet alleen worden gebruikt door incassoprofessionals, zoals advocaten, deurwaarders en incassobureaus, maar ook door bijvoorbeeld de administratieve medewerkers zelf van bedrijven.

Stap 2: Verificatie van uw gegevens als schuldeiser

We willen een betrouwbaar platform bieden. Daarom verifiëren wij de gegevens van de gebruikers aan de hand van het KVK-nummer. Nadat de verificatie is voltooid, kunt u gebruikmaken van de diensten van ons platform.

Veel incassoprofessionals treden als gemachtigde op voor een schuldeiser. Het platform houdt daar rekening mee, zodat een en ander goed in de administratie of het dossier kan worden verwerkt.

Stap 3: Zoeken naar een steunvordering

We streven er naar om twee zoekmethoden mogelijk te maken. Vooralsnog is het uitsluitend mogelijk om geïndividualiseerd te zoeken.

Stap 4: Direct informatie over een steunvordering

Na het invoeren van de zoekopdracht worden met respect voor alle privacyregels via het platform de volgende stappen gezet.

  1. Wanneer u gebruik maakt van de optie ‘geïndividualiseerd zoeken’ zullen wij de schuldenaar per e-mail informeren over het feit dat zijn gegevens zijn opgeslagen op ons platform. Dit biedt de schuldenaar de kans om zijn of haar schuld alsnog te betalen en een faillissement te voorkomen.
  2. Als een steunvordering is gevonden verstrekt het platform u direct de contactgegevens van de andere schuldeiser(s).
  3. Als geen steunvordering is gevonden, zal het platform de zoekgegevens bewaren. U krijgt een e-mail via het platform als zich op een later tijdstip alsnog een andere schuldeiser meldt.

Onder uw persoonlijke account kunt u een overzicht vinden van alle actieve vorderingen en gevonden steunvorderingen.